HOME

inloopkasten

familiebedrijf

inloopkasten voorbeelden

voorbeeld 1 - combi

voorbeeld 2 - deel slaapkamer

voorbeeld 3 - scheidingswand

voorbeeld 4 - kamer(tje)

voorbeeld 5 - schuin dak

landelijke inloopkasten

kleine inloopkast

inspiratie

ontwerp inloopkast

PRIJZEN INLOOPKAST

BUDGET-TIPS

fiscaal voordeel

REVIEWS 1 kastenstudio maatmeubel

REVIEWS 2 kastenstudio maatmeubel

REVIEWS 3 kastenstudio maatmeubel

REVIEWS 4 kastenstudio maatmeubel

REVIEWS 5 kastenstudio maatmeubel

REVIEWS 6 kastenstudio maatmeubel

REVIEWS 7 kastenstudio maatmeubel

inloopkast maken

tips droomkast

kastinterieur

kastaccessoires

luxe kledinghangers

handgrepen

schuifdeuren inloopkast

bankjes - hockers

kleuren inloopkast

meubelmakerij

F.A.Q.

wist u dat ...

geschiedenis

pers

nieuws

OFFERTE/CONTACT

OPENINGSTIJDEN - SHOWROOM

nog meer kasten

FACEBOOK - PINTEREST - INSTAGRAM

NIEUWSBRIEF

KASTENSTUDIO MAATMEUBEL IN HET NIEUWS
 
De inloopkasten van Kastenstudio Maatmeubel staan regelmatig in de belangstelling van de media.
 
 
GOOISCH
 
In het glossy tijdschrift "Gooisch" stond een afbeelding van een door Kastenstudio Maatmeubel vervaardigde inloopkast samen met de trotse eigenaresse.
 
 
Enige tijd geleden werd door Editie NL van RTL 4 een reportage uitgezonden over inloopkasten met als titel "Ik wil ook een inloopkast".
Daarbij werden de meubelmakers van Kastenstudio Maatmeubel gevolgd bij het installeren van een inloopkast.
Ook is er gefilmd bij een klant, die al in het gelukkige bezit was van een schitterende inloopkast van Kastenstudio Maatmeubel.
 
 
AVANTGARDE
 
In de Avantgarde is een uitgebreid artikel geschreven over inloopkasten, waarbij ook Kastenstudio Maatmeubel is geïnterviewd over deze  trendy kasten.
Verder zijn er twee tevreden klanten van Kastenstudio Maatmeubel samen met hun inloopkast geportretteerd.
 
            
 
Hieronder tekst interviews.
 
    
KASTSUCCES
Voor een inloopkast offeren we graag een studeer- of rommelkamer op.
Welke vrouw wil immers geen mini-kledingmuseum voor zichzelf?
Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om je droom te realiseren. De inloopkast rukt op in de Nederlandse zijkamers.
 
"Een goed ingerichte inloopkast voelt als jouw eigen boetiek waar alles overzichtelijk is uitgesteld" meent Ria Ruigrok van der Werven, eigenaar van Kastenstudio Maatmeubel. "Je hoeft je mooie spullen niet te verstoppen achter gesloten deuren. Bovendien is een inloopkast praktisch. Met verschillende opbergsystemen creëer je gemakkelijk de voor jou meest efficiënt ingerichte inloopkast, en win je ruimte"
 
De ruimte mag dan in veel huizen beperkt zijn, met creativiteit kom je erg ver. Ria Ruigrok van der Werven ziet genoeg mogelijkheden. "Elke willekeurige kamer of deel van de slaapkamer kan worden omgebouwd tot inloopkast. Doordat alles op maat kan worden gemaakt, wordt de gehele ruimte benut. Uitsparingen in wanden en ramen vormen geen enkel bezwaar... "
"Dus of je nu de muur tussen je slaapkamer en zijkamer wegbreekt om daar een schuifwand te plaatsen of dat je een deel van de slaapkamer afbakent met schuifwanden - een inloopkast laat zich gemakkelijk creëren."
 
INTERVIEW INGRID DE JONG (klant Kastenstudio Maatmeubel), zoals gepubliceerd in de AVANTGARDE
Fiscaal Juriste Ingrid de Jong (op foto hierboven, midden) is sinds de komst van haar kastenkamer met inloopkast verlost van een aantal ergernissen. Overvolle kasten behoren nu tot het verleden.
HET TOPPUNT VAN LUXE?
"De inloopkast zit verscholen achter een schuifpaneel in de kastenkamer en die constructie zorgt nog iedere dag voor een luxe gevoel .Ik kende het verschijnsel natuurlijk uit bladen en dat is een van de redenen waarom we hier voor hebben gekozen. Maar het is vooral prettig om al je kleren in een ruimte bij elkaar te hebben. Het inruimen gaf een heel lekker gevoel. De kasten raakten maar niet vol."
WAT ZIJN DE GEVOLGEN?
"Ik hoef me niet meer te storen aan een overvolle kast waarin op elke hanger drie kledingstukken zijn gepropt. En mijn grootste irritatie behoort nu eindelijk tot het verleden; nooit meer stapels kleren op het bankje in de slaapkamer. Onze slaapkamer is nu kledingvrij. Dat beleid voeren we consequent door in de inloopkast. Daar staan twee dressboys. We houden ons er keurig aan om geen rommel te maken. Voor de kastdelen achter gesloten deuren geldt een ander verhaal. Vooral ik wil planken nog weleens minder netjes achterlaten."
VOL= VOL?
"Ik ben niet méér gaan kopen doordat ik het idee heb dat mijn kast niet vol is. Winkelen doe ik gericht, tussen de bedrijven door. De noodzaak is er ook niet zo, omdat ik pas iets weggooi als het echt uit de tijd is. Een blouse van twee jaar geleden kan vaak nog prima, dus die gooi ik niet meteen weg. Eigenlijk geldt dat voor alles: tassen, riemen, schoenen. Maar dat is vrouw eigen."
BEN JE HET LIEFST ALLEEN IN JE KAST?
"Het maakt me niet uit of mijn man zich tegelijkertijd aan het omkleden is. Er is toch plek zat. Terwijl de een scharrelt in de inloopkast heeft de ander alle ruimte bij de hangkasten. Er zit alleen een raam in de kamer, waardoor ik er
altijd aan moet denken om de gordijnen dicht te doen. Mijn overburen heb ik er liever niet bij."
 
 
 
INTERVIEW FOKELIEN STOKJE (klant Kastenstudio Maatmeubel), zoals gepubliceerd in de AVANTGARDE
Voor commercieel adviseur Fokelien Stokje (op foto hierboven, rechts) zorgt haar inloopkast voornamelijk voor overzichtelijkheid en efficiency.
HET TOPPUNT VAN LUXE?
"Ik wilde één plek in huis waar ik alles van de grond tot het plafond in kwijt kon.
Dus niet alles verspreid over kasten in verschillende kamers. De keuze voor een inloopkast is zowel een functionele als een heel mooie oplossing. Zo wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Daarin ben ik heel praktisch."
WAT ZIJN DE GEVOLGEN?
"Het is een zeer prettige bijkomstigheid dat aankleden een stuk sneller gaat. Een outfit is namelijk zo gevonden, want alles hangt voor je neus. Maar het gaat niet altijd zo vlot. Als ik naar een feestje moet, kan ik eindeloos tutten en als mijn dochtertje overdag slaapt, duik ik soms mijn kast in om te kijken wat ik kan combineren en te besluiten wat ik nog nodig heb. Ik ben niet méér gaan kopen sinds ik een inloopkast heb. Ik koop soms in één keer heel veel, en soms een tijd niets. Dat komt vooral doordat ik 1.60 meter ben en maat 32/34 heb, dus als ik een geschikte broek vind, koop ik die direct. Dat ik dezelfde dag in een andere winkel al een broek heb gekocht, speelt dan geen rol."
VOL= VOL?
"Ik heb altijd bijbaantjes gehad in kledingzaken, dus ik kan in een seconde een blouse netjes opvouwen. Hierdoor ziet mijn kast er heel netjes uit. Maar hij is sowieso niet overvol - ik gooi namelijk makkelijk kleren weg. Als ik iets drie jaar niet heb gedragen, doe ik het weg. Want hoe groot is de kans dat ik het ineens wel weer ga dragen? Het scheelt in ruimte en ik help er andere mensen mee die het nodig hebben."
BEN JE HET LIEFST ALLEEN IN JE KAST?
"Het maakt mij niet uit of mijn vriend zich tegelijkertijd omkleedt. Ik ben 's-ochtends zó klaar sinds de komst van mijn dochtertje. Tijd is schaars, zeker 's ochtends. Maar wanneer ik wel langer de tijd neem, lopen we elkaar ook niet in de weg. Vanwege mijn lengte hangen mijn kleren onderop. Mijn vriend is twee meter, dus zijn kleren hangen boven."
 
Interviews verschenen in AvantGarde d.d. 11 november 2005
Tekst Racheda Kooijman - Fotografie Dorine Henning
 
 
 
BEAU MONDE
In het glossy tijdschift Beau Monde is ook een artikel geschreven over de inloopkasten van Kastenstudio Maatmeubel:
 
 
 
 
WALK-IN LUXE
"Erg Hollywood en erg diva, is het hebben van een walk-in-closet. Kastenstudio Maatmeubel ontwerpt luxe inloopkasten die mooi en overzichtelijk zijn en op maat gemaakt. Als u de ruimte heeft, komen zij met een stylish ontwerp."
       
 
ARTIKEL OVER INLOOPKASTEN,
VERSCHENEN IN DIVERSE KRANTEN DOOR GEHEEL NEDERLAND, WAARONDER DE STEM, UTRECHTS NIEUWSBLAD, ETC.
 
De inloopkast gaat eindelijk lopen
Door Anja Sparidaans
 
Zaterdag 19 februari 2005 - Een stukje geschiedenis. De walk-in-closet is afkomstig uit de Verenigde Staten. Daar heeft bijna iedere woning een inloopkast vol kleding en accessoires. Het heeft even geduurd, maar deze kastenkamer rukt nu ook op in de krap bemeten Nederlandse woning.
De voordelen zijn legio. De hele garderobe is in één oogopslag te zien, zodat kledingcombinaties gemakkelijker bij elkaar te zoeken zijn. De kast is nog overzichtelijker als kleding op kleur en soort wordt gerangschikt. Behalve kleding kunnen ook riemen, tassen en schoenen er een plekje krijgen.
 
Hoe dat moet in de Nederlandse woning? Kastenstudio Maatmeubel maakt kasten op maat. Volgens André en Ria Ruigrok gaan inloopkasten de laatste jaren als de spreekwoordelijke zoete broodjes over de toonbank. „Toen wij in 1991 begonnen, kwamen dit soort kasten nog nauwelijks voor. Daarin is vier jaar geleden verandering gekomen.
Ria Ruigrok verklaart: „Vooral jongere en trendgevoelige mensen hechten veel waarde aan mooie meubelen. Een luxe inloopkast staat vaak ook op het verlanglijstje. Ze worden geïnspireerd door tv-reclames. Bijvoorbeeld die van Boss en Unox. Daarin zijn hippe jonge mensen in een inloopkast te zien. Ook glossy tijdschriften tonen steeds meer advertenties van inloopkasten."
Kastenstudio Maatmeubel produceert tegen relatief lage prijzen - vanaf 700 euro. Dat de inloopkast alleen in kastelen van huizen opduikt, is volgens Ria Ruigrok een vooroordeel. „Wij maken ze in allerlei soorten huizen, maar het meeste nog in gewone eengezinswoningen. Deuren, ramen, leidingen of andere obstakels vormen geen enkel probleem, alles kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte."
 
Een inloopkast is op twee manieren te maken. In een grote slaapkamer kan een apart deel worden gecreëerd, met bijvoorbeeld luxe schuifdeuren als afscheiding. Ook wordt geregeld de muur tussen twee slaapkamers doorgebroken om ruimte te maken. Een apart kamertje kan vanzelfsprekend ook veranderen in een inloopkast. „In veel huizen is wel een rommelkamertje over. Een ruimte van 1.20 bij 2.00 is al genoeg."
 
"Een goede indeling is van belang, zowel in de slaapkamer als in een aparte kamer. Zo kunnen twee tegenover elkaar staande muren worden voorzien van kastinterieurs; er moet uiteraard wel voldoende loopruimte overblijven. Onder een raam kan bijvoorbeeld een bijpassend ladenblok of een poef staan. Als de ruimte er zich voor leent, kan ook voor een U-vorm worden gekozen; dus drie muren met kasten. Het is ook mogelijk om slechts aan één muur van de kamer kasten te plaatsen of een opstelling in een L-vorm.
 
Ook goede verlichting draagt bij aan de functionaliteit en aan de luxe uitstraling. De schuifdeuren zijn bepalend voor de uitstraling. Schuifdeuren van hetzelfde materiaal als het kastinterieur, zorgen dat de kast een geheel wordt. Krijgen de schuifdeuren de kleur van de muur of worden ze van glas, dan gaan ze onderdeel uitmaken van de slaapkamer.
 
 
 
 
Reportage in De Spits:
De inloopkast in opmars
 
In Amerika is de inloopkast heel gewoon. Ieder huis is ervan voorzien. In het toch wat krapper bemeten Nederland is het nog niet zover, maar daar komt snel verandering in. Ria Ruigrok van der Werven, eigenaar van Kastenstudio Maatmeubel: "Toen wij vijftien jaar geleden begonnen, verkochten we voornamelijk schuifkasten, maar ongeveer vier jaar geleden is daar een kentering ingekomen." Prijskaartje Vroeger was de inloopkast volgens Ruigrok van der Werven alleen bereikbaar voor het rijkere deel der natie, tegenwoordig is dit luxe paardje onder de kledingkasten voor vrijwel iedereen betaalbaar. "Voor ieder budget zijn er talloze mogelijkheden en wie een koophuis heeft, kan de kast gewoon meenemen in zijn verbouwingsdepot, dat maakt hem aftrekbaar en voor veel mensen financieel haalbaar. Zeker nu de rente zo laag staat", vertelt Ruig-rok van der Werven. De inloopkast heeft zijn populariteit volgens haar vooral te danken aan televisiereclames waar een kastenkamer in voorkomt, zoals die van Hugo Boss en Unox. Bovendien staan ook de glossy's boordevol advertenties van inloopkasten die refereren aan een luxegevoel.
 
Overzicht is een groot voordeel van de kast, maar er is meer. Heeft de doorsneekledingkast vaak een standaardindeling, de inloopkast kun je geheel naar eigen wens inrichten en je kunt er veel meer in kwijt dan in de gemiddelde kledingkast. Het probleem van rondslingerende kleding in de slaapkamer, voor velen toch een bron van ergernis, ben je met een inloopkast kwijt. En ook niet onbelangrijk; een goed op maat gemaakte inloopkast, kan een waardevermeerdering zijn voor je huis.
 
Mogelijkheden
Wie denkt dat de op maat gemaakte inloopkast alleen opduikt in villa's en grote herenhuizen heeft het mis. Ruigrok van der Werven: "Wij maken ze in alle soorten huizen maar het meest nog in gewone eengezinswoningen. Een walk-incloset is overigens op twee manieren te maken. In een grote slaapkamer kan een apart deel worden gecreëerd, met bijvoorbeeld luxe schuifdeuren als afscheiding, maar een apart kamertje kan uiteraard ook dienst doen als inloopkast.
 
Wie besluit een inloopkast te kopen of zelf te maken moet van tevoren goed nagedacht hebben over wat erin de kast moet komen en hoe het erin moet liggen dan wel hangen. "Vragen als: Wat wil ik hangen? Wat wil ik stapelen? Wat leg ik boven en wat onder? Wil ik ook mijn koffers, tassen en cosmetica kwijt? moet je van tevoren al gesteld hebben.